X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eten van een gezonde keten.
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Knolselderijgratin met brie en walnoten

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Zet een pan met ruim water op voor het koken van de aardappelen.

Bereiding (45 min)

  • Boen of schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in ruim water met eventueel zout in 20 a 25 minuten gaar.
  • Schil ondertussen de knolselderij, snijd in gelijke stukken en voeg deze de laatste 10 minuten toe aan de aardappelen.
  • Snijd de appel met schil en klokhuis (zonder pitjes) in flinterdunne plakken.
  • Snijd de brie in lange dunne plakken.
  • Giet de aardappel en knolselderij af en vang het kookvocht op. Verkruimel het bouillontablet en los op in het kookvocht (1 bouillonblokje op 500 ml kookvocht).
  • Schenk de hoeveelheid die je nodig hebt van het kookvocht (zie ingrediëntenlijst) terug bij de aardappel en knolselderij, voeg de crème fraîche toe en stamp tot een grove puree.
  • Verdeel de puree over een ovenschaal en verdeel de appel, brieplakjes en de walnoten erover.
  • Bak de knolselderijschotel ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. Zet de laatste 2 minuten even de grill aan om een mooi bruin kleurtje te krijgen.