X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Knolselderij gratin met tartaartjes

Vandaag een hoofdrol voor de knolselderij. Knolselderij is een goede vervanger voor aardappels. De knol is voedzamer, bevat veel minder koolhydraten en heeft diverse gezonde eigenschappen. Zo bevat knolselderij veel magnesium, calcium en kalium. Magnesium zorgt voor de opname van calcium in het bloed, calcium kan het hormonale systeem een zetje geven om vet af te breken en kalium heeft een positieve invloed op de bloeddruk. Verder is knolselderij vochtafdrijvend. Het stimuleert de nieren om meer gifstoffen uit het lichaam af te voeren.

Bereiding (40 min)

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Breng een grote pan met water aan de kook. Schil de knolselderij, halveer en snijd in hele dunne plakjes. Schil de pastinaak en snijd ook in dunne plakjes. Pel de knoflook en pers uit boven de pan. Kook de groenten 5-10 minuten voor. Giet daarna het water af.
  • Leg de pastinaak- en knolselderijplakjes in een ovenschaal (dat kan netjes dakpansgewijs, maar het mag ook rommelig) en schenk de melk erover. Breng op smaak met nootmuskaat en peper. Strooi de geraspte kaas erover en bak het gerecht nog 15-20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  • Verwarm olie in een kleine bakpan en bak de tartaartjes 2-3 minuten per kant op een middelhoog vuur. Houd de tartaartjes goed in de gaten want het is lekker als ze nog rosé van binnen zijn. Zet daarna afgedekt opzij.
  • Serveer de knolselderij gratin met de tartaartjes ernaast.

Lekker met pijnboompitjes.