X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Kipschotel met pastinaak uit de oven

Let op: prei en eieren zijn ook nodig voor een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bereiding (45 min)

  • Schil de pastinaak en snijd in blokjes.
  • Snijd de prei in ringen, was zorgvuldig en laat uitlekken.
  • Verhit een koekenpan. Schenk de helft van de olijfolie erin en bak de kippendijblokjes 2 minuten aan. Voeg de prei toe en bak in nog 3 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Klop de eieren en crème fraîche in een schaaltje los en breng op smaak met zout en peper.
  • Vet een ovenschaal in met de rest van de olijfolie.
  • Verdeel de kip, pastinaak en prei over de schaal, bestrooi met de tijm en schenk het eimengsel erover. Zet in de voorverwarmde oven.
  • Controleer na 30 minuten of het ei gestold is en serveer.

Tip!

Zo houd je wortelpeterselie en pastinaak uit elkaar: de aanzet van het loof zit bij de wortelpeterselie óp de wortel als bultje. Bij de pastinaak vormt de bovenkant een holletje met de steelaanzet daarin, zoals bij een appel.