X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Kipschotel met pastinaak uit de oven

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bereiding (45 min)

  • Schil de pastinaak en snijd in blokjes.
  • Snijd de prei in ringen, was zorgvuldig en laat uitlekken.
  • Verhit een koekenpan. Schenk de helft van de olijfolie erin en bak de kippendijblokjes 2 minuten aan. Voeg de prei toe en bak in nog 3 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Klop de eieren en crème fraîche in een schaaltje los en breng op smaak met zout en peper.
  • Vet een ovenschaal in met de rest van de olijfolie.
  • Verdeel de kip, pastinaak en prei over de schaal, bestrooi met de tijm en schenk het eimengsel erover. Zet in de voorverwarmde oven.
  • Controleer na 30 minuten of het ei gestold is en serveer.

Tip!

Zo houd je wortelpeterselie en pastinaak uit elkaar: de aanzet van het loof zit bij de wortelpeterselie óp de wortel als bultje. Bij de pastinaak vormt de bovenkant een holletje met de steelaanzet daarin, zoals bij een appel.