X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Kipcurry met kliswortel en rijst

Let op: gele ui is ook nodig in een ander recept.

Bereiding (30 min)

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schil de kliswortels (onder stromend water) en de aardpeer met een dunschiller. Snijd de kliswortel in plakjes van ongeveer 1/2 cm dik en de aardperen in blokjes van ongeveer gelijke grootte.
  • Kook de kliswortel en aardperen 12-15 minuten in water met zout gaar. Voeg aan het water een scheutje azijn toe tegen het verkleuren.
  • Pel en snipper ondertussen de ui.
  • Verhit de olie in een ruime hapjespan en fruit hierin de ui, voeg de kippendijblokjes toe en bak in 5 minuten rondom bruin en gaar.
  • Voeg de currypasta toe en bak zachtjes 3 minuten.
  • Voeg de kokosmelk toe en breng alles aan de kook. Giet de groenten af en schep ze in de kokossaus. Stoof alles in nog 5-10 minuten gaar.
  • Serveer de kipcurry met de rijst.

Weetje!

Kliswortel werd in de Middeleeuwen in heel Europa aangeplant. De klis heeft een penwortel, verwant met de artisjok, de aardpeer en de schorseneer. De kliswortel is tegenwoordig in de keuken vooral populair in Japan en Korea. In Japan wordt hij gebruikt in slaatjes of sushi.
In de natuur is de plant een opvallende verschijning. Het lijkt op een distel maar de klis prikt niet. De vruchtjes wel, die blijven aan dieren en de kleren van mensen hangen en gaven de Zwitser Georges de Mestral ooit het idee voor klittenband (velcro).