X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

X

Account aanmaken

X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Kikkererwtencurry met stokbrood

Let op: rode paprika wordt ook gebruikt in het andere recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding (20 min)

  • Bak de meergranen stokbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de paprika. Snijd doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snijd in blokjes van 2 x 2 cm.
  • Pel de knoflook en snipper fijn.
  • Verhit een hapjespan, schenk de olijfolie in de pan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika en de Chinese kool toe. Roerbak dit ongeveer 10 minuten.
  • Voeg de currypasta (zie tip!) en de kokosmelk toe en roer goed door elkaar. Laat tenminste 5 minuten verwarmen op een zacht vuur. Hoe langer de curry pruttelt, hoe meer de smaken zich mengen.
  • Giet de kikkererwten af en spoel onder de kraan af. Voeg de kikkererwten toe aan de curry en laat goed doorwarmen. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
  • Snijd de stokbroodjes in plakken.
  • Verdeel de curry over de borden en serveer met het gesneden meergranenbrood.

Tip!

Houden je kinderen niet van pittig? Houd dan hun deel apart en meng voor hen slechts een klein beetje of helemaal geen currypasta door het gerecht.