X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Kervel-preisoep met croutons en kalfsgehaktballetjes

Kervel is een kruid dat verwant is aan peterselie en koriander. Het wordt meestal geoogst van eenjarige planten omdat de jonge blaadjes het lekkerst zijn. Het ultieme gerecht met kervel is de kervelsoep. Hierin komt de licht zoete anijsachtige smaak het beste tot zijn recht. De fijne jonge groene blaadjes zijn heel aromatisch.

Bereiding (30 min)

  • Snijd de prei in ringen en spoel in een vergiet onder de kraan. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook.
  • Verhit olie in een soeppan en bak de ui en prei in 8-10 minuten zacht. Pers de helft van de knoflook erboven uit. Schenk het water erbij en verkruimel het bouillontablet erboven. Breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  • Was de kervel en snijd klein. Voeg toe aan de soep en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep te stevig vindt.
  • Breng het kalfsgehakt op smaak met zout en peper (of gehaktkruiden) en rol met je handen kleine gehaktballetjes. Doe de balletjes in de pan en laat garen in de soep (of bak de balletjes in een droge bakpan).
  • Snijd het brood in kleine blokjes. Verhit olie in een bakpan en bak de broodblokjes goudbruin. Pers de rest van de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in mooie kommen en verdeel de broodcroutons er over.

Je kunt met kaas ook lekkere kaascroutons maken.