X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Heekfilet met waterkerssaus en puree van wortelpeterselie

Vandaag hebben we heekfilet op het menu staan. Heek is een witvis die bij ons nog niet zo populair is maar vooral in Zuid-Europa wordt gegeten. Vis bevat veel eiwitten en levert een goede bron van vitamine B12, fosfor en seleen. De heek wordt vandaag gecombineerd met een waterkerssaus, venkel en een knolselderijpuree.

Bereiding (30 min)

  • Was de venkel, verwijder de stelen en het venkelgroen en snijd in dunne plakjes. Schil de wortels en snijd in dunne plakjes. Verhit olie in een bakpan en roerbak de venkel en wortels.
  • Breng water aan de kook voor de wortelpeterselie. Schil de wortelpeterselie, snijd klein en kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang een deel van het kookvocht op. Pureer de wortelpeterselie en voeg tijdens het pureren wat kookvocht toe totdat het een mooie gladde puree wordt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bereid de bouillon door het groentebouillontablet in het water op te lossen. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de waterkers, verwijder de harde steeltjes en snijd klein. Verhit olie in een kookpan en bak de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de bouillon toe en kook een paar minuten zonder deksel. Haal de pan van het vuur wanneer het vocht vrijwel verdampt is en de ui zacht is. Pureer dit samen met een deel van de waterkers en crème fraîche tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Dep de heekfilet droog. Verwarm roomboter in een bakpan en bak de heekfilet in enkele minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de heekfilet met de groenten en puree van wortelpeterselie. Schenk de waterkerssaus erover.

Ook lekker om te garneren met verse peterselie.