X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Hartige broodpudding uit de oven

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Bereiding (45 min)

  • Schil de wortel met een dunschiller en snijd in dunne plakjes.
  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de uien in 10 minuten zacht. Voeg hier de knoflook en de plakjes wortel aan toe en bak dit even door. Doe de kidneybonen en tomatenstukjes erbij en zet het geheel apart.
  • Snijd de helft van de mozzarella fijn.
  • Meng de melk, Italiaanse kruiden, peper en zout en de eieren met de gesneden mozzarella. Klop even door.
  • Snijd het stokbrood in blokjes.
  • Meng nu de broodblokjes door de wortel, bonen en tomaat en verdeel dit over een ovenschaal. Verdeel het melk-ei mengsel eroverheen.
  • Scheur de rest van de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de broodpudding.
  • Zet 25 minuten in de oven of tot gaar en goudbruin.