X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Hachee met wortel-knolselderijpuree

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor de knolselderij en wortel.

Bereiding (30 min)

  • Schil de knolselderij en schrap de wortel en snijd in kleine gelijke blokjes van ongeveer 2 x 2 cm. Kook de knolselderij en wortel in 10 minuten gaar en giet af (vang wat van het kookvocht op). Laat de groenten op de kleinste pit nog een minuutje droog stomen. Hoe minder vocht in de groenten, hoe luchtiger de puree.
  • Stamp de knolselderij en wortel grof. Gebruik eventueel een deel van het opgevangen kookvocht om de puree gladder te maken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Pel de uien. Snipper de uien grof.
  • Verhit een braadpan met de olie. Bak de ui ongeveer 2 minuten. Voeg 25 ml water per persoon toe. Breng op smaak met ketjap en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en kook een beetje in.
  • Snijd het vlees in blokjes en voeg samen met eventueel aanhangend vocht toe. Verwarm goed in de saus.
  • Serveer de hachee met de wortel-knolselderijpuree.