X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Hachee met rode kool en aardappelpuree

Let op: de tomaat heb je ook nodig voor een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met water op voor het koken van de aardappelen.

Bereiding (35 min)

  • Haal het buitenste blad van de rode kool. Snijd de kool doormidden en rasp zoveel als je nodig hebt met de keukenmachine of snijd met een scherp mes zo fijn mogelijk in reepjes.
  • Zet de rode kool met een laag water op het vuur. Doe er het kaneelstokje (of 0,5 tl kaneelpoeder per persoon), de kruidnagel, laurier en de honing bij. Breng aan de kook en zet dan zacht. Laat 20 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Controleer zo nu en dan of er nog een laagje vocht in zit.
  • Boen of schil de aardappelen en snijd in kleine gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, giet af maar vang wat kookvocht op. Laat de aardappelen op de kleinste pit nog een minuutje droog stomen. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree. Stamp de aardappelen grof. Gebruik eventueel een deel van het opgevangen kookvocht om de puree gladder te maken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schil ondertussen de appel en rasp grof, voeg na 15 minuten aan de rode kool toe.
  • Was de tomaat en snijd in kleine blokjes. Pel de uien. Snipper de uien grof.
  • Verhit in een braadpan de olie. Bak de ui ongeveer 2 minuten. Voeg de blokjes tomaat toe en bak 1 minuut mee. Voeg 25 ml water per persoon toe. Breng op smaak met het bouillonblokje. Breng aan de kook en kook in tot gebonden saus.
  • Snijd het vlees in blokjes en voeg met aanhangend vocht aan de saus toe, verwarm goed.
  • Serveer het vlees met de rode kool en de aardappelpuree.