X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gevulde snackpaprika's met groentefrietjes

Paprika hoort net zoals aardappel, tomaat en aubergine tot de nachtschade familie. Er zijn verschillende vormen en kleuren paprika’s verkrijgbaar. De smaken van de verschillende kleuren paprika’s verschillen van elkaar, zo hebben de gele, oranje en rode varianten een zoete smaak. In tegenstelling tot de groene paprika die een pittige smaak heeft.

Bereiding (30 min)

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de groentefrietjes in een kom en druppel olijfolie erover. Spreid uit over de bakplaat en breng op smaak met zout en peper. Bak de groentefrietjes in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  • Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm olie in een bakpan en bak het rundergehakt samen met de ui en knoflook gaar. Roer de tomatenpuree en de helft van de zure room erdoor en breng op smaak met chilivlokken en zout.
  • Was de mini paprika's, snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika's met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal. Plaats de ovenschaal 10 minuten in de voorverwarmde oven bij de groentefrietjes.
  • Serveer de gevulde mini paprika's met de rest van de zure room en de groentefrietjes.

Heb je geen zin om de paprikaatjes te vullen en in de oven te bakken, dan kun je ze natuurlijk ook klein snijden en samen met het gehakt bakken. Ook lekker met verse peterselie.