X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gevulde paprika met geroerbakte Chinese kool

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding (30 min)

  • Was de paprika’s en halveer ze, verwijder de zaadlijsten, laat de steeltjes zitten. Leg de paprika’s naast elkaar met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de paprika’s 10 minuten in de oven.
  • Was de venkel, snijd doormidden, haal de harde kern eruit en snijd de venkel in blokjes. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.
  • Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de venkel en het paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee. Voeg het gehakt, zout en peper toe en bak in 5 minuten rul.
  • Doe de tomatenblokjes erbij en verwarm goed.
  • Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en bestrooi met kaas.
  • Zet de paprika’s nog 10 minuten in de oven tot de kaas mooi goudbruin kleurt.
  • Was ondertussen de Chinese kool, snijd in repen. Verhit een koekenpan met de rijst van de olijfolie en bak de Chinese kool tot deze begint te slinken. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
  • Haal de paprika’s uit de oven als de kaas goudbruin kleurt en gesmolten is.
  • Serveer de Chinese kool bij de paprika’s.

Tip!

Heb je anijszaadjes in huis? Dan is het lekker om hiermee de Chinese kool op smaak te brengen.