X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gevulde paprika met lamsgehakt en witlofsalade

Tip: Geen sinaasappel en yoghurt in huis? De dressing kan natuurlijk ook vervangen worden door een vinaigrette zoals we meestal maken: meng 3 el olijfolie (van goede kwaliteit) met 1 el (balsamico-)azijn, 1 tl honing, 1 tl mosterd en peper en zout naar smaak.

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding (30 min)

  • Bereid de kasha volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de paprika’s en halveer ze, verwijder de zaadlijsten, laat de steeltjes zitten. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de paprika’s met de snijkant naar boven op de bakplaat. Bak de lege paprika’s 10 minuten in de oven.
  • Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.
  • Verhit de koekenpan en schenk de olijfolie erin. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt, paprikapoeder, zout en peper toe en bak in 5 minuten rul. Schep regelmatig om.
  • Was de peterselie en hak fijn. Meng de peterselie en de gekookte kasha door het gehaktmengsel en vul de paprika’s hiermee.
  • Zet de paprika’s nog 10 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen het kontje van de witlof en snijd de stronken vervolgens in de lengte doormidden. Verwijder de harde, bittere kern en snijd dan in reepjes van 1 cm.
  • Meng de yoghurt met sinaasappelsap en zout en peper en meng door de witlofreepjes.
  • Serveer de gevulde paprika met de witlofsalade ernaast.

Weetje!

Kasha is gepelde en geroosterde boekweit. Het heeft een wat nootachtige smaak.

Tip!
Geen sinaasappel en yoghurt in huis? De dressing kan natuurlijk ook vervangen worden door een vinaigrette zoals we meestal maken met 3 el olijfolie (van goede kwaliteit), 1 el (balsamico-)azijn, 1 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout naar smaak.