X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gevulde pannenkoek met grillkaas en pompoen

Bereiding (45 min)

  • Maak het beslag: doe het ei, tarwebloem, de helft van de melk en een snufje zout in een grote kom. Klop het beslag glad met behulp van een mixer (of garde). Mix dan de andere helft van de melk door het beslag en laat het beslag tenminste 5 minuten rusten.
  • Pel ondertussen de ui en snijd in dunne partjes. Snijd de prei in dunne halve ringen en was grondig in een zeef onder de kraan. Was de pompoen en halveer deze. Haal de draden en pitten eruit en snijd in blokjes van 2x2 cm.
  • Verhit olie in een braadpan en bak de pompoen, ui en prei 10-15 minuten op een middelhoog vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe tegen aanbranden. Breng op smaak met oregano, zout en peper.
  • Verhit olie in een kleine bakpan. Snijd de grillkaas in blokjes en bak in 5 minuten rondom bruin. Schep bij de groenten en houd de vulling warm.
  • Verwarm roomboter in een bakpan en schep een dun laagje beslag in de pan. Draai rustig de pan een beetje zodat de gehele bodem bedekt is. Als de bovenkant van de pannenkoek droog is, draai je de pannenkoek in één keer om. De tweede kant heeft minder tijd nodig om te garen. Herhaal dit tot het beslag op is (gebruik eventueel 2 bakpannen, dan gaat het bakken ook 2x zo snel).
  • Leg de pannenkoek op het bord, schep de vulling erop en vouw dubbel.

Wil je de pannenkoeken een Oosters tintje geven? Kruid de paneer dan bijvoorbeeld met kerrie, kurkuma, gedroogde koriander en/of fijngesneden rode peper.