X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gevulde omelet met courgette, prei en brie

Let op: eieren zijn ook nodig voor een ander recept.

Bereiding (30 min)

  • Was de courgette, snijd in de lengte doormidden en snijd in dunne plakjes.
  • Snijd de prei overlangs doormidden en vervolgens in dunne ringen. Was grondig en laat uitlekken.
  • Klop de eieren los met de melk, peper en zout.
  • Snijd de brie in plakjes en hak de hazelnoten grof.
  • Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan. Haal uit de pan en zet apart.
  • Zet een wok op het vuur, schenk er de olijfolie in en bak de courgette 4 minuten. Voeg de prei en de Italiaanse kruiden toe en bak nog eens 4 minuten.
  • Smelt de boter in dezelfde koekenpan en schenk het eimengsel erin. Bak per persoon een omelet aan beide zijden bruin. Houd de omelet warm.
  • Leg de omelet op een schaal en schep de groentevulling erop. Verdeel de plakjes brie erover en de hazelnoten erover, klap de omelet dubbel en serveer direct.

Tip!

Je kan uiteraard ook tegelijkertijd 2 koekenpannen gebruiken voor het bakken van de omelet.