X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Omelet gevuld met Chinese kool en pittige kaas

Bereiding (45 min)

  • Snijd de onderkant van de Chinese kool en snijd de bladeren in dunne repen. Was grondig. Was en halveer de cherrytomaatjes. Was de stengels van de selderij en snijd in stukjes.
  • Snijd de prei overlangs doormidden en vervolgens in dunne halve ringen. Was grondig in een zeef.
  • Klop de eieren los met de helft van de kaas, peper en zout naar smaak.
  • Smelt de boter in de (niet al te grote) koekenpan en bak per persoon een dunne omelet aan beide zijden bruin. Houd deze warm op een bord bedekt met een 2e bord of een pannendeksel.
  • Verhit een wok met de olijfolie en bak de bleekselderij met de prei 4 minuten.
  • Voeg de Chinese kool en de Italiaanse kruiden toe en bak nog eens 4 minuten.
  • Voeg de cherrytomaatjes toe en bak 2 minuten mee.
  • Leg de omelet voorzichtig op een bord en schep de groentevulling erop. Bestrooi met de rest van de kaas, klap de omelet dubbel en serveer direct.

Tip!

Geen Italiaanse kruiden in huis? Maak dan een mengsel van gedroogde kruiden: oregano, basilicum, peterselie, tijm, knoflookpoeder, zwarte peper.