X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gevulde kikkererwtenpannenkoekjes

Het beslag is voor 4 personen: als je met minder bent kun je de pannenkoekjes alvast bakken en gebruiken voor de lunch een dag later.

Voorbereiding (0 minuten)

Let op! Het beslag voor de pannenkoekjes moet 30 minuten rusten. Deze stap kun je eventueel eerder inplannen dan op de avond zelf.

Bereiding (60 min)

  • Maak het beslag. Gebruik 180 gram kikkererwtenmeel en zeef dit met een ruime theelepel zeezout, 1 tl peper, 360 ml water en 6 el olijfolie. Roer door elkaar. Zet 30 minuten afgedekt weg.
  • Maak de saus: doe de kwark in een schaaltje. Pel de knoflookteen en pers uit boven de kwark. Was de komkommer en rasp deze grof. Meng door de kwark en breng op smaak met zout en vers gemalen peper.
  • Snijd de prei in ringen en was deze grondig. Laat goed uitlekken.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie en bak de prei al roerend in 5 minuten gaar. Voeg vervolgens de balsamicoazijn en honing toe en laat dit op zacht vuur in 20 minuten karamelliseren. Breng op smaak met zout, peper en baharat.
  • Was ondertussen de aubergine. Haal het kroontje eraf en snijd in dunne plakken. Verhit een grillpan. Smeer de plakken aubergine in met olijfolie en gril ze aan beide zijden gaar. Herhaal tot alle plakken gegrild zijn.
  • Was ondertussen de peterselie en hak grof.
  • Na een half uur is je beslag klaar om de pannenkoekjes te bakken. Verhit een kleine koekenpan (of gebruik twee pannen tegelijkertijd) met de olijfolie. Giet het beslag erin zodat de bodem bedekt wordt. Zorg dat het beslag gelijkmatig uitloopt. Bak beide zijden 4 minuten (het oppervlak bubbelt en glanst niet meer). Herhaal tot al het beslag gebruikt is. Houd de pannenkoekjes warm tot gebruik, bijvoorbeeld op een bord dat je op een pan kokend water legt.
  • Serveer 1 a 2 pannenkoekjes per persoon. Als de plakken aubergine groter zijn dan de pannenkoekjes, snijd je ze doormidden.
  • Beleg het pannenkoekje met de gekaramelliseerde prei, de aubergine en de saus. Garneer met de peterselie.

Tip!

Geen baharat kruiden in huis? Vervang door een snuf kaneel-, paprika- en komijnpoeder.