X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Geroosterde regenboogpeen met bavette

Gierst behoort in Afrika en Azië tot een van de belangrijkste voedingsmiddelen. Gierst is van nature glutenvrij, bevat veel koolhydraten en een goede vervanger voor bijvoorbeeld rijst. In dit gerecht wordt gierst gecombineerd met geroosterde groenten uit de oven en een mooie bavette.

Bereiding (45 min)

  • Breng een pan water aan de kook en kook de gierst in 20 minuten beetgaar, giet af en laat 10 minuten nagaren.
  • Pel de ui en knoflook en snipper grof. Schrap de regenboogpeen en snijd in dunne partjes. Ris van de helft van de takjes rozemarijn de naaldjes en hak deze fijn.
  • Schep alle groenten en de gehakte rozemarijn in een ovenschaal door elkaar. Schenk er de olijfolie overheen en voeg de overgebleven takjes rozemarijn toe. Kruid naar smaak met versgemalen peper en zout en plaats de ovenschaal in de oven. Laat de groenten ongeveer 15 minuten roosteren en schep af en toe om zodat de groenten gelijk garen.
  • Kruid het vlees naar smaak met versgemalen peper en zout.
  • Check na 15 minuten of de groenten gaar zijn (afhankelijk van de grootte van de plakjes).
  • Smelt in een ruime koekenpan met dikke bodem de roomboter tot deze gesmolten is en niet meer schuimt. Voeg het vlees toe en bak de bavette om en om bruin.
  • Leg het vlees 5 minuten bij de groenten in de oven en laat nog even meebakken. Als je een vleesthermometer hebt, moet deze een kerntemperatuur van 50 graden aangeven. Neem het vlees uit de oven, laat 5 minuten rusten op een plank. Snijd het vlees in zeer dunne plakken. Verdeel het vlees over de borden, serveer de gekookte gierst en de geroosterde groenten erbij.

Het is ook lekker om wat citroenrasp en verse peterselie door de gierst te mengen voor wat frisheid.