X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gemengde herfst groenteplaat met kalfssaucijzen

Vandaag een vrolijk regenboog palet op je bord. Wortels staan in de top tien van meest geconsumeerde groenten in ons land. Maar wat was de kleur van de ‘oerpeen’? Daarover zijn de meningen verdeeld. Bij de regenboogpenen kunnen we kiezen uit 4 kleuren tegelijk. Zonder moeite zorgen de kleuren geel, oranje, wit en paars voor een feest op je bord. Let op als er een paarse peen bij zit: de paarse kleur geeft erg af.

Bereiding (35 min)

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schrap of schil de penen en aardperen. Snijd alles in kleine gelijke stukken. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en plet fijn. Snijd de verse rozemarijn fijn.
  • Doe alle groenten in een kom en hussel met verse rozemarijn, olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper. Spreid alles uit over de bakplaat en rooster 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de groenten halverwege om. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  • Verhit intussen olie in een bakpan en bak de kalfssaucijzen rondom bruin en gaar in 10 minuten.
  • Serveer de kalfssaucijzen met de geroosterde groenten.

Heb je nog restantjes (harde) groenten liggen? Snijd klein en leg het op de plaat erbij.