X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

X

Account aanmaken

X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gekaramelliseerde soesterknol met varkensfilet

Voorbereiding (0 minuten)

Breng 2 pannen met water aan de kook: voor het koken van de aardappelen en voor de soesterknol.

Bereiding (30 min)

  • Boen of schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken. Zet op met een laag water, breng aan de kook en kook in 20 minuten gaar.
  • Schil de soesterknol, snijd in partjes. Kook de partjes soesterknol in 8 minuten beetgaar. Giet het water af en laat goed uitlekken.
  • Ris de blaadjes dragon van de takjes en hak grof.
  • Verhit een koekenpan, rooster de amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
  • Haal het amandelschaafsel uit de pan.
  • Verhit een koekenpan, schenk er de olijfolie in en bak de filetlapjes om en om bruin. Breng op smaak met zout en peper. Laat op laag vuur 5 minuten garen, voeg eventueel een scheutje water toe.
  • Verdeel ondertussen de suiker over een andere koekenpan, verwarm de pan en smelt de suiker met het water zonder te roeren. De suiker begint bruin te kleuren en het water verdampt: let op dat de suiker niet verbrandt. Voeg nu de (room-)boter toe en leg de gare soesterknol erin. Meng de partjes goed door de karamel. Bestrooi met grof zeezout en de gehakte dragon.
  • Serveer de filetlapjes met de gekaramelliseerde soesterknol en de gekookte aardappelen. Bestrooi met de geroosterde amandelen.

Tip!

Wil je jus bij de aardappelen? Die maak je eenvoudig van wat achter blijft in de braadpan als je het vlees eruit haalt. Zet de pan op het vuur en voeg een kopje water (of wijn) toe om de resten los te maken van de bodem. Voeg vervolgens een paar blokjes ijskoude boter toe om de jus een beetje dikker te maken.