X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gehaktschotel met zilvervliesrijst en savooiekool

Savooiekool is van alle koolsoorten die er bestaan de oudste. Het wordt ook putjes- of kappertjeskool genoemd en heeft typische gekrulde bladeren die prachtig over elkaar heen vallen. De smaak is heerlijk mild. Savooiekool is zeer veelzijdig en je kunt het wokken, stoven of verwerken in een stamppot, soep of salade. Deze week in een heerlijke gehaktschotel met savooiekool.

Bereiding (30 min)

  • Was de rijst in een zeef onder de kraan. Breng een pan met water aan de kook en kook de zilvervliesrijst in 25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  • Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een wok en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het kalfsgehakt toe en bak in 3-5 minuten rul.
  • Verwijder intussen de buitenste bladeren van de savooiekool. Snijd de kool in repen, was in een vergiet onder de kraan en laat uitlekken. Bak de savooiekool 5 minuten met het gehakt mee.
  • Spoel de witte bonen in een zeef onder de kraan en laat uitlekken. Doe de witte bonen en de tomatenblokjes bij de savooiekool en breng op smaak met zout, peper, ketjap en tabasco. Verwarm nog 2-3 minuten.
  • Serveer de gehaktschotel met zilvervliesrijst.

Heb je savooiekool over? Maak eens savooiekool chips in de oven. Hussel de kool met olie en specerijen en bak in circa 10 minuten krokant op 180 ºC.