X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Rösti met gehaktballen en spinazie

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Je kunt de gehaktballen ook in de koekenpan garen.

Bereiding (45 min)

  • Boen de aardappelen schoon (schillen hoeft niet).
  • Was de bladspinazie twee keer, zodat al het zand eruit is. Laat goed uitlekken.
  • Klop de eieren los en gebruik ¼ ervan voor het gehakt. Zet ¾ van de eieren opzij; dit gebruik je later voor de rösti.
  • Meng het gehakt met het broodkruim (of paneermeel), ¼ deel ei, crème fraîche, nootmuskaat, kerriepoeder, cayennepeper, ketjap en grove mosterd. Meng goed door elkaar en maak er kleine ballen van, zodat je er twee per persoon kunt serveren.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de gehaktballen erop. Bak ze 10 minuten in de oven gaar.
  • Was ondertussen de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Pel de ui, snipper een halve voor de tomatensaus en leg de rest opzij voor de rösti straks.
  • Pel de knoflook en snijd in kleine blokjes. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de knoflook en ui glazig. Voeg de tomatenblokjes toe. Laat op laag vuur gaar smoren. Verbrokkel een bouillonblokje erboven. Proef de saus en voeg eventueel zout en peper toe.
  • Als de gehaktballen na 10 minuten uit de oven komen, leg je ze in de saus. Laat de smaken goed met elkaar mengen door de pan op laag vuur te laten pruttelen totdat de rösti en spinazie klaar zijn om te serveren.
  • Rasp de aardappelen en de rest van de uien grof boven een schaal. Voeg de rest van de eieren toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de boter en de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het aardappelmengsel met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur. Schuif dan de rösti op een groot bord, leg er een tweede bord bovenop en keer de borden. Schuif de rösti met de ongebakken kant naar beneden terug in de pan en bak nog 6 min. zonder deksel.
  • De spinazie bereid je op het laatste moment. Verhit een wok met een scheut olijfolie en roerbak de spinazie kort. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Snijd de rösti in een punt per persoon en serveer met de gehaktballen in tomatensaus en de spinazie.

Tip!

Bewaar brood in een luchtdichte trommel. Als het uitgedroogd is, kun je het malen in de keukenmachine of met de hand verkruimelen, gebruik liever geen paneermeel, dit is veel fijner.