X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eten van een gezonde keten.
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gehaktbal met gegratineerde bloemkool en gebakken aardappelen

Let op: ei, peterselie, gele ui en geraspte kaas worden ook gebruikt in andere recepten.

Voorbereiding (0 minuten)

Zet 2 pannen met ruim water en eventueel zout op voor het koken van de aardappelen en voor het blancheren van de bloemkool.

Bereiding (30 min)

  • Boen of schil de aardappelen en snijd in plakjes. Kook in ruim water in 15 à 20 minuten gaar en giet dan af.
  • Doe ondertussen het gehakt in een schaal. Voeg het ei, de paneermeel, de mosterd, zout en peper toe. Meng goed door elkaar. Als het gehakt nog te nat is, doe je er extra paneermeel bij. Verdeel in gelijke gehaktballen, druk deze een beetje plat.
  • Pel de ui en snijd in halve ringen.
  • Verhit een braadpan, schenk er de helft van de olijfolie in. Bak de gehaktballen, samen met de ui, bruin aan beide kanten. Schenk de ketjap en water erbij, zet zacht en laat de gehaktballen zachtjes garen in ongeveer 15 minuten.
  • Verhit tegelijkertijd een koekenpan, schenk de rest van de olijfolie in de pan. Doe de plakjes aardappel in de pan en bak in 10 minuten goudbruin.
  • Was ondertussen de bloemkool. Haal de roosjes los en schil de stronk, snijd de stronk in stukjes.
  • Blancheer de bloemkool in ongeveer 5 minuten tot beetgaar. Giet de bloemkool af en spoel koud af zodat de garing stopt.
  • Vet een ovenschaal in met boter. Doe de bloemkool in de ingevette schaal, bestrooi met de geraspte kaas en zet enkele minuten onder de grill, tot de kaas gesmolten is.
  • Was de peterselie en hak grof.
  • Serveer de gehaktballen met de gebakken aardappelen en gegratineerde bloemkool. Bestrooi met de peterselie.