X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Tartaar met bloemkool en kerrie-roomsaus

In verband met de beschikbaarheid van de saucijzen is er gekozen voor tartaar.

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de grill voor. Zet twee pannen met ruim water op voor de bloemkool en de aardappels.

Bereiding (30 min)

  • Was de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in ruim water met eventueel zout in 20 minuten gaar. Giet af en laat de aardappelen kort droog stomen.
  • Was ondertussen de bloemkool, haal de roosjes los en schil de stronk. Snijd de stronk in stukjes. Blancheer de bloemkool ongeveer 5 minuten in ruim kokend water tot beetgaar. Giet de bloemkool af en spoel af met koud water zodat het garingsproces stopt.
  • Verhit een koekenpan, schenk de olijfolie erin en bak de tartaar rondom bruin, zet het vuur zacht en laat de tartaar in 10 minuten langzaam garen.
  • Verwarm ondertussen de slagroom met de kerrie en zout en peper naar smaak, breng aan de kook. Roer de maizena met een klein scheutje koud water los en giet bij de slagroom.
  • Doe de bloemkool in een ovenschaal en giet de kerriesaus erover. Bestrooi met geraspte kaas en zet 5 minuten onder de grill.
  • Serveer de gegratineerde bloemkool met de gekookte aardappelen en de tartaar.