X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Franse casserole met worstjes

Bereiding (30 min)

  • Pel de ui en de knoflook en snipper fijn.
  • Was de venkel, snijd doormidden, haal de harde kern eruit en snijd in parten.
  • Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Maak de prei schoon en snijd in ringen. Was goed en laat uitlekken.
  • Verhit 1/3 van de olijfolie in een wok en bak de ui, knoflook, champignons en prei op laag vuur, tot de ui glazig is. Schep de groenten regelmatig om.
  • Was ondertussen de marjolein, pluk de blaadjes van de takjes (eventuele bloemetjes kun je ook eten). Was de tomaat en snijd in kleine stukjes. Spoel de witte bonen af en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Schep de bonen door de groenten en bak ze heel even mee.
  • Voeg dan de tomaat, de marjolein en een scheutje water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng het geheel aan de kook en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verhit ondertussen een koekenpan met 1/3 van de olijfolie en bak de worstjes in 5 minuten rondom gaar. Voeg toe aan de bonenschotel.
  • Bak tegelijkertijd in een andere koekenpan met de rest van de olie de venkelpartjes in 5 minuten gaar. Breng op smaak met het zout en de versgemalen peper.
  • Verdeel de casserole over de borden en serveer er de venkelpartjes bij.

Weetje

Was de champignons niet met water. Dit zuigen ze op als een spons waardoor ze minder smaakvol worden. Het is voldoende om de champignons schoon te vegen met een keukenpapiertje.