X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eten van een gezonde keten.
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Farfalle met kipgehakt

Let op: gele ui en geraspte kaas zijn ook nodig voor een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor het koken van de farfalle.

Bereiding (30 min)

  • Snijd de prei in ringen, was grondig en laat goed uitlekken.
  • Was de courgette en snijd in blokjes.
  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  • Verhit een braadpan, schenk de helft van de olijfolie erin en fruit de ui en knoflook in 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 5 minuten rul. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met zout, peper en oregano. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook tegelijkertijd de farfalle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • Verhit een koekenpan, schenk de rest van de olijfolie in de pan en bak de prei en courgette in 5 minuten beetgaar. Voeg de tijmblaadjes toe.
  • Meng de groenten door de pasta, serveer de saus erover en garneer met de geraspte kaas.