X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Ovenschotel met courgette en gehakt

Bereiding (45 min)

  • Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snipper fijn.
  • Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie, fruit de ui 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul, breng op smaak met de knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper. Schep het gehakt uit de pan en zet opzij.
  • Verhit de grill alvast.
  • Was de tijm en ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • Was de courgette de paprika en snijd beide in blokjes van 2 x 2 cm.
  • Verhit de koekenpan opnieuw, schenk er de andere helft van de olijfolie in en bak de courgette en paprika rondom lichtbruin in ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vet ondertussen een ovenschaal in. Bedek de bodem met de helft van het courgettemengsel, bestrooi met tijm. Verdeel het gehakt erover, eindig met de rest van het courgettemengsel.
  • Bestrooi met de geraspte kaas en zet 10 minuten onder een hete grill, zodat de kaas smelt.
  • Zet de ovenschaal op tafel en serveer.