X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Chili con carne

Bereiding (45 min)

  • Pel de knoflook en hak fijn.
  • Was de paprika, snijd doormidden, haal de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika in stukken van ongeveer 1×1 cm.
  • Was de tomaat en snijd in blokjes.
  • Schrap de wortelen en snijd ze in plakjes.
  • Snijd de prei in ringen en was goed. Laat uitlekken.
  • Verwarm een wok- of braadpan en doe er de olijfolie in. Fruit de knoflook aan, voeg na ongeveer een minuut de paprika- en komijnpoeder toe.
  • Voeg weer een minuut later de wortel, preiringen en paprikablokjes toe en laat deze 2 minuten mee bakken.
  • Voeg dan het gehakt toe, doe er peper en zout op en bak het rul. Zorg dat alles goed bakt, zodat je mooi bruin gehakt hebt.
  • Voeg de tomaat toe en laat het gerecht zo’n 15 minuten pruttelen totdat de paprika’s gaar zijn en de saus een mooie dikte heeft.
  • Spoel de bonen af, laat goed uitlekken en verwarm ze de laatste 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de chili over de borden en serveer direct.

Tip!

Houd je zelf van pittiger eten dan je kinderen? Voeg dan aan een gedeelte van de chilischotel naar eigen smaak een rode peper, chilipoeder of cayennepoeder toe.

Heb je nog wat over? Maak dan een ovenschoteltje door volkorenburrito’s afwisselend met de chili in een ovenschaal te leggen, eindig met de chili en bestrooi met kaas. Zet 20 minuten op 180 graden in de oven.