X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Cassoulet met Soesterknol en kruimige korst

De Soesterknol wordt ook wel 'het Soester goud' of 'de koninklijke knol' genoemd. En niet voor niets: het lievelingsgerecht van koning Willem I was Soesterknol, met schapenbout en rode wijn. De Soesterknol is een groentegewas dat alleen wordt geteeld op de Soester Eng, een historisch akkerbouwgebied in de buurt van Utrecht. De Soesterknol is een van de minder bekende - vergeten - groenten. De smaak en structuur zijn vergelijkbaar met die van een meiraap of koolraap.

Bereiding (30 min)

  • Breng een pan met water aan de kook voor de Soesterknol. Schil de Soesterknol, snijd klein en kook in 10-15 minuten beetgaar.
  • Pel en snipper de ui en knoflook. Was of schil de wortel en snijd in plakjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein.
  • Verhit olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de Soesterknol, wortel en paprika toe en bak 8-10 minuten. Doe dan de witte bonen in tomatensaus erbij en laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng de cassoulet op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper.
  • Snijd het brood in kleine stukjes. Pel de knoflook. Verhit olie in een bakpan en bak in 10 minuten knapperig en goudbruin. Pers de knoflook erbovenuit en breng op smaak met zout en peper.
  • Hak de peterselie grof. Verdeel de gebakken broodstukjes over de cassoulet en garneer met de peterselie.

Ook lekker met wat rode peper.