X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Bonenburger met lauwwarme rijstsalade

Let op (gezinsbox): eieren en bladpeterselie zijn ook nodig voor een ander recept. Let op (vegatarische box): rode ui wordt ook gebruikt voor een ander recept.

Bereiding (30 min)

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Prak met een vork de zwarte bonen met de broodkruimels, het ei en 1/4 van de olijfolie door elkaar. Pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel de mix in 2 delen per persoon en kneed het in een 'burger'-vorm.
  • Bak de burgers in een koekenpan in de de helft van de olijfolie 6-8 minuten per kant totdat ze goudbruin zijn. Laat ze iets afkoelen voordat je ze serveert.
  • Pel ondertussen de rode ui. Snijd de ui, tomaat en paprika in dunne reepjes.
  • Was de bladpeterselie, schud droog en snijd fijn.
  • Haal de bladeren van de paksoi los, was deze zorgvuldig en snijd het groene blad van de witte bladstelen. Snijd beide apart in grove repen.
  • Verhit een wok, schenk 1/4 van de olijfolie (om in te bakken) erin. Bak eerst het wit van de paksoi en voeg na 5 minuten het groene blad toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de groentereepjes met de gebakken paksoi en de helft van de peterselie door de gekookte rijst.
  • Serveer de burgers met de lauwwarme rijstsalade en verdeel de rest van de peterselie erover.