X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Bulghur met courgette en zachte geitenkaas

Let op Gezinsbox: rode paprika is ook nodig een ander recept. Let op Vegetarische box: rode ui is ook nodig voor een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor het koken van de bulghur.

Bereiding (25 min)

  • Kook de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de courgette, snijd het kapje eraf en snijd de courgette in blokjes van 2 x 2 cm.
  • Was de paprika. Snijd de paprika doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snijd in blokjes van 2 x 2 cm.
  • Verhit een koekenpan. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het goudbruin is. Haal uit de pan en bewaar tot serveren.
  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  • Verhit de koekenpan opnieuw en schenk er olijfolie in. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de paprika en courgette toe. Bak de courgette en paprika in 5 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Was de bieslook en koriander. Hak fijn.
  • Meng de kruiden, paprika en courgette door de gekookte bulghur.
  • Verkruimel de geitenkaas en meng samen met het grootste deel van het amandelschaafsel door de bulghur. Garneer met de rest van het amandelschaafsel.