X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Bulghur met aubergine en lamsgehakt

Let op: tomatenblokjes zijn ook nodig in een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met water op voor het koken van de bulghur.

Bereiding (30 min)

  • Was de aubergine en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd ook in blokjes van 1 x 1 cm.
  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  • Kook de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een koekenpan, schenk de olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de pastinaak toe en bak 4 minuten. Doe de aubergine erbij en bak in 5 minuten rondom bruin. Voeg eventueel extra olijfolie toe om te voorkomen dat de aubergine aanbakt.
  • Was ondertussen de tijm.
  • Zet het vuur laag en voeg de tomaten, hele takjes tijm, zout en peper aan de aubergine toe. Laat even pruttelen zodat de smaken zich goed vermengen.
  • Verhit ondertussen een tweede koekenpan met de rest van de olijfolie. Bak het gehakt rul op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper en meng door de groenten. Verwijder eventueel de takjes tijm.
  • Serveer de groenten met de bulghur. Je kunt ook alles in de keuken al door elkaar mengen.