X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Broodje kipshoarma met salade en knoflooksaus

Bereiding (30 min)

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipshoarma met de deksel op de pan in ongeveer 10 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak de salade. Was de gele paprika en snijd doormidden. Haal de zaadlijsten eruit en snijd in repen en vervolgens in blokjes. Was de tomaat en snijd in stukjes.
  • Was de sla en laat uitlekken. Bewaar een paar blaadjes voor op de broodjes. Snijd de resterende sla in grove repen. Meng dit met de paprika en tomaat.
  • Maak een dressing. Doe daarvoor (balsamico)azijn, mosterd, honing en eventueel zout en peper in een schaaltje, roer er langzaam de olijfolie van goede kwaliteit door. Meng de dressing door de salade.
  • Rooster de pitabroodjes in de broodrooster.
  • Maak de knoflooksaus. Pel de knoflook en snijd fijn. Meng in een kom de halvanaise met de knoflook, Bulgaarse yoghurt en gedroogde peterselie.
  • Snijd de pita's voor 2/3 open. Vul het broodje met een slablaadje, kipshoarma en lepel er wat knoflooksaus overheen.
  • Serveer de pitabroodjes met de frisse salade ernaast.

Variatie!

Bij een salade beschrijven wij vaak een basis dressing. Je kunt qua smaak variëren door een andere olie (bijvoorbeeld walnoten- of sesamolie) te gebruiken. Of gebruik eens frambozenazijn of grove mosterd. Je kunt ook variëren met de hoeveelheid azijn, mosterd of honing.