X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Broodje hamburger met witte-koolsalade

De hamburgers serveren we op lekkere bollen van 'Van Menno'. Menno is een klassieke bakker uit IJsselstein. Hij bakt zijn brood direct op de stenen vloer van de oven. Er wordt geen gist en broodverbeteraar gebruikt. Door het desem ontwikkelt er op natuurlijke wijze veel aroma in het brood en dat proef je zeker!

Bereiding (30 min)

  • Verwarm de oven voor op 190 °C en bak de broodjes af.
  • Was of schil de wortel en was de appel. Snijd met een scherp mes of met behulp van een keukenmachine de witte kool, de wortel en appel in flinterdunne reepjes. Snijd de peterselie klein.
  • Maak een dressing met de helft van de mayonaise, citroensap (of azijn), mosterd, zout en peper. Doe alles in een grote kom en voeg hier de gesneden ingrediënten aan toe. Schep de salade om en zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Maak intussen de knoflookmayonaise. Pel de knoflook en pers uit boven de andere helft van de mayonaise en breng op smaak met peper. Zet de knoflookmayonaise opzij.
  • Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de hamburgers met de ui om en om aan beide zijden in 5 minuten bruin en gaar.
  • Snijd de bollen open en beleg deze met de hamburger en uienringen. Verdeel wat knoflookmayonaise erover. Serveer de hamburgers samen met de koolsla.

Witte kool over? Maak meteen wat meer salade want deze is in de koelkast minimaal 2 dagen houdbaar en wordt er alleen maar lekkerder op!