X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Makreelsalade met radicchio en broccoli

Bereiding (30 min)

  • Breng ruim water aan de kook voor het blancheren van de broccoli.
  • Was de broccoli, haal de roosjes los, schil de stronk en snijd de stronk in stukjes.
  • Blancheer de broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar. Spoel de broccoli daarna meteen af onder koud water om de garing te stoppen.
  • Was de radicchio en snijd in fijne dunne repen.
  • Was de cherrytomaatjes en snijd doormidden.
  • Pel de knoflook.
  • Maak een sausje door de crème fraîche te mengen met de mayonaise, breng op smaak met honing, zout en peper. Pers de knoflook erboven uit en roer goed door.
  • Meng de broccoli met de radicchio en de cherrytomaatjes door elkaar en meng de saus erdoor.
  • Scheur de makreel in stukken.
  • Verdeel de makreel over de salade en serveer.

Tip!

Gebruik hier een klein teentje knoflook want een hele is al gauw veel in deze dressing.