X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Boerenkoolstamppot met fenegriek kaas en gekaramelliseerde ui

Bereiding (20 min)

  • Boen of schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe de aardappelen in een grote pan met water (zodat ze onderstaan), voeg het bouillonblokje toe en leg de boerenkool erop. Breng het water aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
  • Pel de ui, snijd in halve ringen.
  • Schenk de olijfolie in de pan en bak de ui in 5 minuten zacht en gaar.
  • Controleer na 15 minuten of de aardappelen gaar zijn. Giet dan af, laat even uitstomen en pureer met een stamper. Doe de crème fraîche en de mosterd erbij. Rasp de fenegriek kaas en voeg de helft toe aan de puree. Meng door elkaar.
  • Proef of de stamppot goed op smaak is, voeg een klontje (room-)boter toe en eventueel zout en peper.
  • Serveer de stamppot met de uiringen en strooi er de rest van de kaas over.