X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Boerenkool-rijstschotel met zwarte bonen en wortel

Vandaag op het menu: een lekkere en gezonde boerenkool-rijstschotel. Boerenkool wordt meestal in een stamppot gegeten, maar wij gaan de kool vandaag licht knapperig roerbakken. Boerenkool is buitengewoon rijk aan voedingsstoffen en heel goed voor je gezondheid. In het Frans wordt boerenkool heel toepasselijk ‘chou frisée’ genoemd (= kool met krulletjes).

Bereiding (20 min)

  • Breng water met het groentebouillontablet aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet daarna de bouillon af (vang wat vocht op) en zet afgedekt opzij.
  • Pel en snipper de ui. Was (of schil) de wortel en snijd klein. Was de boerenkool, verwijder de harde nerven en snijd fijn. Laat goed uitlekken in een vergiet. Haal de cherrytomaten los van de tak en was ze.
  • Was de tomaat, snijd klein en pureer met een staafmixer tot een saus. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper. Spoel de zwarte bonen in een zeef onder de kraan.
  • Verwarm olie in een wok of een ruime bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de wortels en boerenkool toe en roerbak 5 minuten mee.
  • Voeg de bonen, de tomatensaus en de cherrytomaten toe aan de pan. Laat het geheel nog 5 minuten op een middelhoog vuur warm worden. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  • Serveer de volkoren basmatirijst samen met de groenten en zwarte bonen in tomatensaus.

Je kunt de boerenkool ook knapperig bakken in de oven. Serveer het dan samen met de rijst en tomatensaus.