X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eten van een gezonde keten.
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Boekweitpannenkoekjes met prei, champignons en kaas

Let op: rode ui en geraspte kaas worden ook in een ander recept gebruikt.

Bereiding (30 min)

  • Klop de melk, eieren en boekweitmeel tot een glad beslag. Breng het beslag op smaak met zout en peper. Laat het beslag 10 minuten staan.
  • Pel de rode ui, snipper fijn.
  • Veeg de champignons schoon met een papiertje of een borsteltje, en snijd ze in vieren.
  • Snijd de prei in de lengte door en vervolgens in ringen van 1 cm. Was de prei grondig om zo eventueel zand te verwijderen.
  • Verhit een koekenpan, schenk er de helft van de olijfolie in. Fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg de prei en champignons toe en bak 5 minuten. Breng op smaak met tijm en zout en peper. Houd warm.
  • Bak ondertussen de pannenkoeken in een andere koekenpan, gebruik de rest van de olijfolie. Schep de vulling op de pannenkoeken, bestrooi met de geraspte kaas en sla dubbel. Serveer direct.

Weetje!

Voor deze pannenkoeken gebruiken we boekweitmeel. Een stuk gezonder want boekweit bevat langzame koolhydraten (lage glycemische index), is glutenvrij en eiwitrijk.