X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Zuid-Afrikaanse bobotie

Bereiding (30 min)

  • Boen of schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in ruim water met eventueel zout in 20 a 25 minuten gaar. Giet af. Laat de aardappelen nog even droog stomen.
  • Was de sperziebonen en haal de uiteinden eraf.
  • Pel de ui en knoflook en hak fijn.
  • Verhit een koekenpan, voeg de olijfolie toe en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg het kerriepoeder toe.
  • Voeg het gehakt toe en bak dit rul en bruin.
  • Kook ondertussen de sperziebonen in een pan met water in ongeveer 8 min beetgaar en giet ze af.
  • Scheur het brood in stukken en week dit in een grote kom in de bouillon met het citroensap.
  • Was de appel en snijd in stukjes (schillen hoeft niet). Voeg deze toe aan het brood. Schep ook de kaneel erdoor.
  • Schep het appelmengsel door het gehakt en breng op smaak met wat peper en zout. Meng ook de sperziebonen en aardappelen erdoor.
  • Meng tot slot de crème fraîche door het gerecht en warm goed door.