X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Bloemkoolsteak met venkel en gegratineerde meiknolletjes

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pan met water op voor het koken van de meiraapjes.

Bereiding (40 min)

  • Was de verse tijm en schud droog. Ris de blaadjes van de takjes en hak deze fijn.
  • Schil de meiraapjes, snijd in dunne plakjes en kook in 8 minuten beetgaar.
  • Haal ondertussen de bladeren van de bloemkool en een stukje van de onderkant van de stronk. Snijd vanuit het midden de bloemkool in plakken van ongeveer 2 cm dik. Bestrooi met 5 spices, tijm, zout en peper en leg ze op een met olijfolie ingevet bakblik. Besprenkel ook de bovenkant met olijfolie (om in te bakken).
  • Bak de bloemkool 20 minuten in de oven.
  • Giet de meiraapjes af en leg ze in een ingevette ovenschaal. Schenk de slagroom erover en verkruimel de blauwe kaas over het hele oppervlak. Zet de schaal in de oven bij de bloemkoolsteak en bak mee.
  • Was ondertussen de venkel. Snijd doormidden, haal de harde kern eruit en rasp de venkel fijn.
  • Maak een sausje van yoghurt (of mayonaise), kerrie en extra vierge olijfolie, breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Meng het yoghurtsausje door de venkel.
  • Serveer de bloemkoolsteak met de meiknolletjes in de kaassaus en de venkelsalade.