X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

X

Account aanmaken

X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Bloemkoolpizza met rauwe ham

Let op: de cherry roma heb je ook nodig voor een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding (45 min)

  • Was de cherry roma. Houd 1/3 van de tomaat apart om straks de pizza mee te beleggen. Snijd de rest van de tomaten in stukjes voor de saus.
  • Zet een pan met dikke bodem op het vuur. Schenk er een scheutje olijfolie in en doe de blokjes tomaat erbij. Voeg de gedroogde basilicum toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
  • Was ondertussen de bloemkool. Rasp de bloemkool met een fijne rasp of snijd in roosjes en maal fijn met de keukenmachine.
  • Kook de bloemkool 5 minuten voor in een laagje water.
  • Om te zorgen dat al het water uit de bloemkool is, leg je de gegaarde bloemkool in een schone theedoek. Maak er een bol van en knijp al het water eruit. Hoe minder water in het bloemkooldeeg, hoe knapperiger je pizzabodem wordt.
  • Klop het ei los.
  • Meng vervolgens de bloemkool met het ei en 1/3 van de geraspte kaas. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het bloemkool-mengsel over de bakplaat. Zorg voor een egale en dunne bodem. Bak de bodem in 15 minuten goudbruin.
  • Neem het pannetje met de tomatenblokjes van het vuur. Pureer de tomatenblokjes met een staafmixer tot een sausje. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bestrijk de pizzabodem met de tomatensaus. Snijd de overgebleven cherry roma in plakjes en verdeel deze over de pizza. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak de bloemkoolpizza in 10 minuten af.
  • Als de pizza uit de oven komt leg je de rauwe ham erop.
  • Besprenkel met olijfolie van goede kwaliteit. Snijd de pizza in stukken en serveer direct.