X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Bietenstamppot met gerookte tofu en salade

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met water op voor het koken van de aardappelen.

Bereiding (30 min)

  • Boen of schil de aardappelen. Snijd in gelijke stukken en kook in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat nog even uitstomen.
  • Haal ondertussen de bladeren sla los, was deze en scheur in stukken.
  • Maak de radijsjes schoon en en snijd in plakjes. Meng deze door de sla.
  • Maak een dressing van de azijn, mosterd, honing en voeg daar langzaam de olijfolie van goede kwaliteit aan toe. Meng door de salade.
  • Snijd de tofu in blokjes van 2x2 cm.
  • Verhit een koekenpan, schenk er de olijfolie (om in te bakken) en boter in en bak de blokjes tofu rondom bruin in ongeveer 8 minuten.
  • Rasp ondertussen de rode biet met een grove rasp.
  • Pureer de aardappelen met de crème fraîche. Roer de geraspte biet erdoor. Breng op smaak met ketjap, zout en peper.
  • Laat de stamppot op een sudderplaatje nog even goed doorwarmen.
  • Verdeel de puree over de borden, verdeel de tofu erover en serveer de salade erbij.

Tip

Het radijsblad kun je ook eten. Was goed, snijd fijn en verdeel over de stamppot.