X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Bietenstoof met pastinaakpuree

In dit recept gebruiken we rode wijn en/of groentebouillon. Je kunt ook van ieder de helft nemen.

Bereiding (30 min)

  • Schil de rode biet en snijd in kleine blokjes.
  • Was en schil de wortelen en snijd in stukken van 2 cm.
  • Veeg de portobello’s en de champignons schoon en snijd (de portobello's en de grote champignons) in plakken.
  • Pel de sjalot maar snipper ze niet; deze gaat straks heel in de pan.
  • Pel de knoflook en snipper fijn.
  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit de knoflook zacht. Voeg de bietjes, wortelen, laurier, zout en peper toe en bak 5 minuten mee. Roer af en toe.
  • Roer de tomatenpuree, rode wijn en/of groentebouillon erdoor. De groenten moeten net onder staan.
  • Voeg de tijm toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 20 minuten zacht stoven. Controleer halverwege of er nog voldoende vocht in de pan zit en voeg zo nodig nog wat rode wijn of bouillon toe.
  • Schil ondertussen de pastinaak en snijd in gelijke stukken, zet op met ruim water en breng aan de kook, kook in 12-15 minuten gaar. Pureer tot puree en breng op smaak met zout en peper. Voeg een klontje (room-)boter toe.
  • Controleer het stoofpotje: als de bietjes nog te hard zijn, laat het dan nog extra stoven. Is het stoofpotje te vloeibaar? Los dan 2 tl maïzena, op in 2 el water en roer hiervan zoveel als nodig door het stoofpotje tot de vloeistof iets bindt.
  • Voeg dan de paddenstoelen/portobello's en de sjalot toe en laat 5 minuten meekoken.
  • Haal de laurierblaadjes uit de pan voor je de bietenstoof opdient.
  • Serveer de stoof met de pastinaakpuree.

Tip!

Geen zin in rode handen na het schillen van de rode bieten?
Je kan natuurlijk handschoenen gebruiken of smeer je handen in met de olie en zorg ervoor dat je geen enkel plekje van je hand onbedekt laat. Snijd vervolgens de bietjes zoals je normaal ook zou doen en was daarna je handen met zeep om de olie er weer af te wassen.