X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Belugalinzen met gerookte makreel

Let op: knoflook is ook nodig in een ander recept.

Bereiding (30 min)

  • Kook de belugalinzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schil de rammenas en snijd in kleine blokjes. Was de peterselie en munt. Laat uitlekken en hak grof, meng door elkaar.
  • Meng de rammenas en 2/3 van de kruiden door de linzen en breng verder op smaak met zout en peper.
  • Pel de knoflook en snijd in blokjes.
  • Verwijder van de savooiekool de eventuele harde en beschadigde buitenste bladeren. Snijd de kool in de lengterichting in parten. Snijd of schaaf deze stukken in fijne reepjes. Spoel de reepjes af in een vergiet en laat uitlekken.
  • Verhit een wok of wijde braadpan, doe er de olijfolie in en als deze heet is, de knoflook. Fruit de knoflook en voeg de reepjes savooiekool toe. Bak 5 tot 8 minuten totdat de kool beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de makreel in kleine stukken.
  • Schep de gewokte savooiekool door de linzensalade. Verdeel de salade over de borden en serveer met de makreel erover en giet er wat olijfolie overheen. Garneer met de rest van de kruiden.

Tip!

De tenen knoflook verschillen nogal eens van grootte. Als er een 0.5 staat bij het recept kan je ook kiezen voor één klein teentje.