X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eten van een gezonde keten.
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Belugalinzen met geroosterde bieten, paneer en posteleinsalade

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding (30 min)

  • Schil de bieten en snijd in dunne partjes.
  • Schil de wortelpeterselie en snijd in dunne plakken, snijd de plakken doormidden.
  • Pel de rode ui en snijd in parten.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Meng de groenten met de ui en de helft van de olijfolie (om in te bakken) en leg ze op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de groenten in 25 minuten gaar.
  • Kook ondertussen de belugalinzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg daarbij de laurier toe aan het kookwater.
  • Haal de worteltjes van de winterpostelein, was deze en laat goed uitlekken.
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan, let op dat ze niet aanbranden.
  • Snijd de paneer in blokjes. Verhit een koekenpan. Schenk er de rest van de olijfolie (om in te bakken) in. Bak de blokjes aan alle kanten rondom goudbruin.
  • Maak een dressing. Meng de (balsamico-)azijn, mosterd en honing door elkaar. Druppel de olijfolie (van goede kwaliteit) erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de dressing net voor het serveren door de winterpostelein. Meng ook de walnoten erdoor.
  • Meng de gekookte linzen met de geroosterde bieten, wortelpeterselie en de gebakken paneer, breng op smaak met zout en peper en serveer met de posteleinsalade ernaast.

Tip!

1. Geen zin in rode handen? Je kan bij het schillen van de bieten natuurlijk handschoenen gebruiken. Of smeer je handen in met olie en zorg er hierbij voor dat je geen enkel plekje van je hand onbedekt laat. Snijd vervolgens de bietjes zoals je normaal ook zou doen en was daarna je handen met zeep om de olie er weer af te wassen.

2. Zo houd je wortelpeterselie en pastinaak uit elkaar: de aanzet van het loof zit bij de wortelpeterselie óp de wortel als bultje. Bij de pastinaak vormt de bovenkant een holletje met de steelaanzet daarin, zoals bij een appel.