X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Bavette met tagliatelle en paddenstoelen

Een bavette is een heerlijk stuk vlees uit de buikspier van het rund, ook wel de 'vang'. Daarom wordt het ook wel vanglap genoemd. Een bavette is iets steviger dan een biefstuk, maar heeft erg veel smaak. Onze bavette komt van EcoFields uit Wekerom, een prachtig biologisch bedrijf!

Bereiding (25 min)

  • Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Snijd de prei in ringen en was in een zeef onder de kraan. Spoel de winterpostelein in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Verwijder de worteltjes en snijd de stengels wat kleiner.
  • Verhit olie in een bakpan en bak de champignons 2 minuten. Pel de knoflook en pers erboven uit. Voeg na een paar minuten de prei toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur.
  • Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de tagliatelle in 8-10 minuten gaar. Giet daarna het water af en druppel wat olijfolie erover.
  • Verhit intussen olie in een bakpan en bak de bavette rondom bruin op een hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Gebruik een vleestang om de bavette te keren. Bak de bavette ongeveer 2-3 minuten per kant. Haal het vlees uit de pan en laat het afgedekt met aluminiumfolie rusten. Als je van jus houdt, roer dan het bezinksel in de pan van het vlees los met wat water. De jus kun je op het laatst over de pasta gieten.
  • Bak de winterpostelein heel kort mee met de prei en paddenstoelen (1 minuut). Meng de groenten met de tagliatelle. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd het vlees tegen de draad in plakken. Verdeel de pasta over het de borden, leg het vlees erop en bestrooi met versgemalen zwarte peper.

Laat de bavette voor het bakken op kamertemperatuur komen. Vlees dat direct vanuit de koelkast in een hete pan wordt gebakken 'schrikt'. De vezels trekken samen waardoor het vlees taai wordt.