X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Bavette met geroosterde herfstgroenten

Let op: rode ui wordt ook in een ander recept gebruikt.

Voorbereiding (0 minuten)

Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is als je het gaat bakken. Bij vlees dat snel gebakken moet worden zorgt een temperatuur van 20 °C ervoor dat de kern van het vlees mooi "saignant" of "à point" is maar niet koud. De benodigde baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees. Een eenvoudige vleesthermometer is niet duur en erg handig. Als je de bavette te lang laat bakken, kan het vlees wat taai worden en dat zou jammer zijn! Verwarm de oven voor op 185°C.

Bereiding (45 min)

  • Kruid het vlees naar smaak met versgemalen peper en zout.
  • Pel de ui en knoflook en snipper grof.
  • Schrap de regenboogpeen en snijd in partjes.
  • Schil de soesterknol en snijd deze in blokjes.
  • Ris de naaldjes van de helft van de takjes rozemarijn en hak deze fijn.
  • Schep alle groenten en de gehakte rozemarijn in een ovenschaal door elkaar. Schenk er de olijfolie overheen en voeg de takjes rozemarijn toe. Kruid naar smaak met versgemalen peper en zout en plaats de ovenschaal in de oven.
  • Laat de groenten ongeveer 25 minuten roosteren en schep af en toe om, zodat de groenten gelijkmatig garen.
  • Check na 20 minuten of de groenten gaar zijn (afhankelijk van de grootte van de blokjes).
  • Smelt ondertussen in een ruime koekenpan met dikke bodem de roomboter tot deze gesmolten is en niet meer schuimt. Voeg het vlees toe en bak de bavette om en om bruin.
  • Leg het vlees tijdens de laatste 5 minuten bij de groenten in de oven en laat nog even meebakken. Als je een vleesthermometer hebt, moet deze een kerntemperatuur van 50 graden aangeven. Neem het vlees uit de oven, laat 5 minuten rusten op een plank. Snijd het vlees tenslotte in zeer dunne plakken.
  • Verdeel het vlees over de borden, serveer de geroosterde groenten erbij.