X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Bami goreng met spiegelei en komkommer

Let op Vegetarische box: knoflook en bladpeterselie zijn ook nodig voor een ander recept. Let op Gezinsbox: gele ui is ook nodig voor een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan water op voor het koken van de mie.

Bereiding (30 min)

  • Schrap de wortel en snijd in plakjes.
  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  • Was de taugé en laat goed uitlekken.
  • Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mie daarna uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de prei in ringen en was het zand er goed uit. Laat uitlekken.
  • Verhit een grote koekenpan met de helft van de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 1 minuut, voeg de plakjes wortel en het gemberpoeder toe en bak 5 minuten.
  • Voeg de prei toe. Bak nog een paar minuten, totdat de prei gaar is.
  • Was ondertussen de komkommer en snijd in plakjes. Meng de komkommer met de azijn, zout en peper.
  • Voeg de uitgelekte mie toe en laat de mie al omscheppend heet worden. Voeg de taugé toe en warm dit kort mee. Breng de bami op smaak met ketjap en eventueel een beetje sambal.
  • Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak een spiegelei per persoon.
  • Was ondertussen de peterselie, laat goed uitlekken en hak grof. Meng de helft van de peterselie door de bami.
  • Schep de bami op de borden en serveer per bord een gebakken ei. Garneer met de rest van de peterselie en serveer met de komkommer.