X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Ballenparade met spruitjes en kalfsgehaktballetjes

Spruitjes zijn de okselknoppen van de spruitkool en bevatten veel vitamine C. Meestal worden spruitjes gekookt, maar je kunt ze ook bakken, wokken, stoven of stomen. Je moet ze zeker niet te lang koken, want dan werk je het ontstaan van de beruchte ‘spruitjeslucht’ in de hand. Vandaag gaan we de spruitjes beetgaar bakken en combineren met kalfsgehaktballetjes, champignons en aardappels. 'Inspired by Ralph Moorman'

Bereiding (30 min)

  • Breng een pan met water aan de kook. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen. Snijd de grote spruitjes eventueel doormidden. Was de aardappels en snijd eventueel wat kleiner. Kook de aardappels met de spruitjes 8-10 minuten en giet daarna het water af. Laat even uitdampen.
  • Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd de grote exemplaren doormidden.
  • Meng het kalfsgehakt met de gehaktkruiden, zout en peper. Rol met je handpalmen kleine balletjes van het gehakt.
  • Verhit olie in een ruime bakpan en bak op een hoog vuur de gehaktballetjes samen met de ui en champignons in 3 minuten rondom bruin.
  • Roerbak de voorgekookte aardappels en spruiten 5 minuten mee met de gehaktballetjes. Schud de pan regelmatig. Temper daarna het vuur en laat nog 5 minuten garen (afhankelijk van de grootte van de balletjes). Breng op smaak met een snuf nootmuskaat.

Het is ook erg lekker om gebakken knoflookbroodkruim over de spruitjes te strooien.