X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Aziatische rolls met bloemkoolrijst en tofu

Vandaag eten we Aziatische rolls. Deze leuke gekleurde pakketjes zijn een feest om te maken omdat je eindeloos kunt variëren met de vulling. We maken ze met wortel, tofu, ui, knoflook en bloemkoolrijst. Een volledige maaltijd, maar dan opgerold in rijstpapier. Neem rustig de tijd, want het oprollen is een lastig werkje.

Bereiding (40 min)

  • Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd de roosjes van de stronk en snijd de stronk in stukken. Maal de bloemkool fijn met een keukenmachine, of met een grove rasp. De korreltjes moeten ongeveer zo groot zijn als rijst.
  • Pel en snipper de ui. Hak de pinda's klein. Verhit olie in een bakpan en bak de bloemkoolrijst samen met de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de kurkumapoeder toe zodat de bloemkoolrijst geel kleurt en roerbak kort mee. Schep de pinda's erdoor, breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
  • Snijd de tofu in kleine blokjes of reepjes. Verhit olie in een bakpan en bak de tofu 5 minuten. Blus af met tamari (of sojasaus), olijfolie en citroensap. Pel de knoflook en pers erboven uit.
  • Schil of was de wortel en snijd in dunne slierten of rasp grof. Was de radijsjes en snijd klein. Vul een ruime een schaal met lauwwarm water. 

  • Week de rijstvellen om de beurt 20 seconden in het water tot ze zacht zijn en leg op een schone plank. Schep in het midden van elk vel wat bloemkoolrijst, wortel, radijs en gewokte tofu. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Serveer de Aziatisch rolls op een mooie schaal. De overgebleven groenten en saus serveer je ernaast.

De Aziatische rolls zijn ook erg lekker met vlees of vis. Probeer het bijvoorbeeld eens met gebakken kip- of biefstukreepjes.